Nieuws !

Helaas zijn de geplande concerten van Juni en Juli dit jaar moeten afgelast vanwege de corona-maatregelen. Deze concerten worden overigens in 2021 opnieuw ingepland.

Toch is het orgel van de Jacobikerk dit jaar te beluisteren en wel via een livestream op 11 juni vanaf 20.30 uur,

Sietze de Vries en Rien Donkersloot bespelen  het Arp Schnitgerorgel  van de Jacobikerk in Uithuizen. Op het programma staat orgelliteratuur en improvisaties. Daarnaast wordt wat verteld over de kerk, orgel en de gespeelde muziek

Het zou fijn zijn als u gaat kijken en luisteren. De link naar de livestream is:   https://www.youtube.com/watch?v=rldOy1Aj5Hw&fbclid=IwAR08E27TktlCOFUZCeyXPRIXvrgJsXBf5ykXpYirczaVewYZRiQF7Z3GqPc

Organisten hebben in deze corona-tijd nagenoeg geen inkomsten aangezien de concerten zijn afgelast. Het zou fijn zijn hun te ondersteunen met een donatie. De link hiervoor zit in de livestream.

Rien Donkersloot geeft concert en presenteert cd |
        Maassluise ...

Beleef de orgelzomer op het Hogeland 2020  

Met het tot stand komen van de nieuwe gemeente Het Hogeland (die zich uitstrekt van Zoutkamp tot Oosteinde en van Noordwolde tot Usquert) hebben de orgelcommissies in deze gemeente besloten de handen ineen te slaan bij de programmering van de orgelconcerten en andere culturele gebeurtenissen waarbij orgels betrokken zijn. In de gemeente is een keur aan belangrijke en mooie instrumenten aan te treffen zoals in Noordwolde (1658), Kantens (1660); orgels uit de bloeitijd van de barok gebouwd door ‘de school’ waar ook Arp Schnitger ‘op heeft gezeten.’ met: Mensingeweer (1698), Uithuizen (1701). En het vervolg hiervan met: Zandeweer (1731), Leens (1734) en Uithuizermeeden (1785). Ook is er een aantal belangrijke orgels uit de daaropvolgende klassiek-romantische periode: Warffum (1812), Eenrum (1817), Breede (1840) en Usquert (1852); alsmede enkele nieuwere belangrijke instrumenten in Winsum en Bedum.

 aanmelden voor kerk en borg 20 juni 2020 vanaf heden mogelijk  via E: secretaris@arpschnitgerorgeluithuizen.nl

 

Jacobikerk Uithuizen en zie ook onderstaande links “All of Bach”

https://www.youtube.com/watch?v=JUrsCUksrKw

https://www.bachvereniging.nl/nl/bwv/bwv-594/